Nike sporthorloge gps tracker

Als recreatief hardloper heb ik als doel de 10 kilometer binnen de 50 minuten te lopen. Naast een goede mp3 speler heb je hiervoor ook een gps tracker nodig. Tijdens het hardlopen is het handig om je snelheid te kunnen meten. U kunt, met handige software zoals Endomondo, een smart Phone gebruiken als Gps tracker. Onder bepaalde omstandigheden werkt dit prima en voor gelegenheidslopers is dit meer dan voldoende. Als u hardlopen iets serieuzer neemt, is het praktischer om een aparte gps tracker te kopen in de vorm van een horloge.

Nike sporthorloge

Nike sporthorloge

Nike Sporthorloge

Waarom ik het sporthorloge van Nike zo geweldig vind. Dit sporthorloge blinkt uit door zijn eenvoud. Het beeldscherm toont de gewenste gegevens erg duidelijk in grote cijfers. Het navigeren door het menu is eenvoudig en de bediening bestaat uit slechts drie knoppen. De voornaamste reden dat ik deze kocht, is de bouwkwaliteit van het horloge. Misschien is het horloge iets aan de grote kant maar daarentegen erg solide. De meeste smartphones zijn fragiel en kunnen niet zo goed tegen vocht. Met dit sporthorloge heb je daar geen last van. Een gps tracker in de vorm van een horloge heeft als voordeel dat u de informatie direct tot uw beschikking heeft. ( erg handig als je de tijden wilt verbeteren)

Nikeplus software

Na het hardlopen, sluit u het sporthorloge aan via USB op de computer. Vervolgens wordt de data geüpload naar uw persoonlijk account van Nikeplus. U moet hiervoor wel eerst een programma geïnstalleerd hebben op uw computer. Eenmaal ingelogd in het programma wordt u doorgestuurd naar de website (Nikeplus) waar uw looproute en de bijbehorende gegevens grafisch wordt weergegeven. Nike heeft dit allemaal “opgeleukt” met termen als Nikefeul en rewards. Persoonlijk heb ik daar geen behoefte aan. Het gaat mij erom hoe de gegevens van de loopprestatie worden weergeven. Dit is ruim voldoende.(Zie video)