Philips Gogear RAGA Mp3 speler

Ik moest op zoek naar een nieuwe mp3 speler want mijn oude had de geest gegeven. Naar de mediamarkt in Zwolle gereden om te kijken welke mp3 spelers er allemaal te koop zijn. In de prijscategorie tot 50 euro waren er twee producten die mijn interesse hadden. De mp3 speler IPod Shuffle van het merk Apple en mp3 speler Gogear Raga van het merk Philips. Het prijsverschil tussen deze twee producten is ongeveer 20 euro in het voordeel van mp3 speler Gogear Raga. Thuis heb ik een audiosysteem van het merk Philips waar ik erg enthousiast over ben, dus viel mijn keuze op de mp3 speler van Philips. Bij de kassa moest ik +31 euro afreken inclusieve kopieerheffing. Kopieerheffing moet je sinds 1 januari 2013 betalen.Philips Gogear Mp3 spelerEenmaal thuis gekomen de mp3 speler gelijk aan de computer gehangen en een groot aantal mp3 nummers geüpload. Het geluid wat de Gogear Raga produceert is meer dan prima. Hoewel mp3 speler van plastic is gemaakt, voelt het solide aan. De mp3 speler is 44 x 46 x 15,6 mm groot. Hiermee is hij groter dan de IPod Shuffle maar we praten hier over een paar millimeter. Het enige wat ik mis is een klem om de mp3 speler aan je kleding vast te maken. De Gogear RAGA heeft nog een aantal leuke features zoals fullsound, equalizer en volume limiter. Deze instellingen zitten verborgen in een menu. Het menu vind ik lastig te navigeren. Deze features zijn niet echt noodzakelijk. Als u de geluidsinstelling op fullsound laat staan is de geluidskwaliteit naar mijn mening meer dan prima. Niet iedereen is gelijk en daarom is het handig dat je de geluidsoutput kunt beïnvloeden en naar eigen voorkeur kunt configureren. Het 1 inch beeldscherm is erg handig. Het laat zien welk nummer afspeelt en dit vind ik een groot voordeel tegenover de andere mp3 spelers van deze prijsklasse.

Specificaties Philips Gogear RAGA
Capaciteit ingebouwd geheugen 2 GB
Compressie-indeling MP3, WAV, WMA, FLAC, APE
Schermdiagonaal (inch) 1,0 inch 128 x 64 Achtergrondverlichting.
Besturingssysteem PC: Windows XP (SP3)/Windows Vista/Windows 7/8 Tip: Voor hardlopers (sporters) zijn er aparte oordoppen te koop die achter de oren geklemd kunnen worden.