Asus 7 inch Memo Pad HD 7 type ME173X

Persoonlijk had ik niets met pc-tablets. De pc tablets die ik in handen heb gehad waren voor mij te groot. Een kleiner formaat tablet vond ik praktischer en handzamer. Tevens had ik moeite met de prijs. Ik wilde niet meer dan 100 a 150 euro uitgeven voor een pc- tablet. Internet afgezocht naar een goede 7 inch pc-tablet met goede specificaties en bij voorkeur van een bekend merk. Dit vanwege eventuele ondersteuning. U moet denken aan updates en eventuele problemen (mochten die zich voordoen)

Binnenkort staan de feestdagen weer voor de deur. Veel kinderen zullen een pc-tablet vragen als cadeau van de goedheiligman. Al enige tijd wordt de markt overspoeld met goedkopere pc-tablets (naar mijn mening troep) van onbekende merken. Deze inferieure pc-tablet worden verkocht bij bekende speelgoedzaken. Ik waarschuw u deze tablet(s) niet te kopen. Het is namelijk onmogelijk om een goede pc-tablet te maken voor onder de 100 euro. Persoonlijk vind ik het een schande dat deze pc-tablets verkocht worden. Uit ervaring (binnen mijn kennissenkring) belandt deze goedkope tablet al snel onderin de lade van een kast. U bent gewaarschuwd.

Sinds enkele maanden heeft Asus een nieuwe 7 inch tablet(type 173) op de markt gebracht. Op diverse hardware websites staan positieve revieuws over deze pc- tablet van Asus. Na veel wikken en wegen heb ik toch besloten om deze tablet te kopen. De tablet gekocht bij Scheer en Foppen. Let op: Bepaalde winkels bieden het oude type ( type172) nog aan voor een lagere prijs.

Asus_me173x

Het besturingssysteem is Android 4.2 Het sterke punt van de tablet is het beeldscherm. (IPS LCD) Het beeldscherm heeft een resolutie van 1280 bij 800. De kleuren worden goed en mooi weergeven. De quad-core (1,2) processor is krachtig genoeg om alle apps snel te kunnen op starten. Het leuke is dat de Asus 7 inch tablet van het type ME173 in verschillende kleuren verkrijgbaar is.De minpunten van deze tablet vind ik de webcam en behuizing. Het is duidelijk te merken dat er bezuinigd is op deze twee punten. De behuizing is gemaakt van plastic. Deze voelt niet al te stevig aan, maar het voldoet. Ook de webcam met zijn 1,2 megapixel geeft geen geweldig beeld.U kunt de 7 inch tablet kopen rond 150 euro. Als u goed zoekt op internet zijn er winkels die hem goedkoper aanbieden. De tablet gebruik ik meestal voor het lezen van e-mails,boeken en het bekijken van filmpjes op YouTube.