Wil je een goed geluid? Koop een Digitaal/analoog-converter

Bent u niet tevreden over de geluidskwaliteit van uw computer of laptop? In plaats van een betere geluidskaart aan te schaffen, zou u een digitaal/analoog-converter kunnen kopen. De afkorting van “digitaal/analoog-converter” is DAC. Een DAC zit ook in audio apparatuur zoals cd/dvd spelers en versterkers. U moet een DAC zien als een externe geluidskaart.

Uw computer heeft ook een DAC. Deze is (vermoedelijk) in het moederbord gebouwd en waarschijnlijk gekozen om ruimte, energie en kosten te beperken in plaats van de keuze voor een optimale geluidservaring. Ingebouwde hoofdtelefoonversterkers van de computer (die deel uitmaken van de circuits van de hoofdtelefoonaansluiting) zijn zelfs om bovengenoemde reden gekozen. Bovendien zijn deze componenten gevoelig voor elektronische ruis die doordringen tot de binnenkant van een moderne computer.Digitaal/analoog-converter `s zijn in verschillende soorten te verkrijgen. Voor computergebruikers die alleen een beter geluid willen is een standalone digitaal/analoog-converter met usb aansluiting prima. U kunt een (usb) digitaal/analoog-converter kopen vanaf 50 euro.

Zelf heb ik op Ebay voor minder dan 25 euro een goedkope usb digitaal/analoog-converter gekocht. Usb digitaal/analoog-converter werd automatische herkend door Windows 7/8. Er is geen stuurprogramma nodig voor de installatie. Zowel bij het luisteren van MP3/Film en gaming word het geluid aanzienlijk verbeterd. Het geluid wordt helder en ruimtelijk weergeven. Nu moet ik toegeven dat ik geen audio fanaat ben. Op de volgende website vindt u meer informatie over audio.