Pc advies gamingsysteem (budget) 2021 Februari

U bent van plan om binnenkort een nieuwe gaming computer te kopen? Nu hoeft een gaming computer niet heel duur te zijn. Voor rond de 700 euro kun je prima een systeem bouwen die alle nieuwste computergames aan kan. Wel met de verstande dat u de grafische instellingen op medium moet zetten en op lagere resolutie. Het zelf bouwen van een computer is niet zo moeilijk. Op YouTube kun je duidelijk instructiefilmpje vinden die alles uitleggen. Natuurlijk is handig als je iemand kent die dit vaker heeft gedaan. Als u een computer gaat bouwen is het verstandig om rekening te houden met toekomstige upgrade. Daarom kies ik persoonlijk voor processors van Amd waarvan het upgraden wat goedkoper is dan van concurrent Intel. Tevens is dit een persoonlijk keus.

De volgende computeronderdelen zou ik aanbevelen.
Amd Ryzen 3 3100X Boxed.(120 Euro)
Deze processor is een nieuwe telg in de Amd Familie. Je krijgt veel processorkracht voor weinig geld. Deze processor is quad core op een kloksnelheid 3.6 GHz gemaakt op fabricageproces 7mm. Een review van deze processor kunt u lezen op de website van Tom’s hardware .
Amazon.nl :AMD Ryzen 3 3100 processor (4C/8T, 18 MB cache, 3,9 GHz Max Boost)

Moederbord ASRock B450M-HDV R4.0 (60 Euro)
Een Micro-atx moederbord kan je rond 60 euro kopen. De hebben al basisfuncties zoals netwerkaansluiting, geluidskaart en etc. Een duurder moederbord is niet noodzakelijk, vooral als je gaat gebruiken computer voor gamen gaat gebruiken. Tevens moet we rekening houden met budget. Moederborden van chipset B450 of A520M ondersteunen deze nieuwste type processors van Amd. Weer rekening houdend met een eventuele toekomstige upgrade.

Geheugen Kingston Hyper Fury-geheugen 3000 MHz 2X4 GB (52 Euro)
Processors van Amd hebben snelle geheugen nodig om maximaal te presteren., daarom kiezen we voor 3000 MHz geheugen. Kies altijd geheugen van een bekend merk om stabiliteitsproblemen te ver komen. Ik heb goede ervaring met het merk Kingston.

Behuizingen Cooler Master MasterBox E300L (30 euro)
Om de kosten te besparen kies ik voor een goedkope Micro-ATX behuizing. Het merk is voor mij onbelangrijk. Als maar goedkoop is. Rond de 35 euro kun je een leuke computerbehuizing kopen. In toekomst kun je deze altijd vervangen.

Zalman ZM500-LXII, 500W (35 Euro)
Rekening houdt met ons budget kies geen modulaire voeding. Misschien is lastiger om de bedrading weg te werken maar met paar tie wraps kun dit probleem eenvoudig oplossen.

Harddisk ADATA SSD Ultimate SU650 480GB. (55 Euro)
Voor opslag kies ik een SSD harde schijf. 480GB is voldoende om een aantal computergames op te slaan.

Videokaart GTX geforce 1650 (150 Euro)
Door corona pandemie en bitcoin mining is vraag naar videokaarten enorm toegenomen. Er bijna geen videokaart te krijgen tenzij je extra er wil voor betalen. Als prijzen normaal stabiliseren kan je een normaal gezien een GTX 1650 videokaart kopen voor rond 155 euro kopen. Prima videokaart voor weinig geld. (update Momenteel kost deze videokaart 300 euro.)

Als alternatief u een zoekt en u kunt niet wachten totdat prijzen van videokaarten dalen. Kies dan voor Processor “Type Amd 3400G “ met ingebouwde grafische chip. Spelen als Fortnite, GTA, Apex legend zijn deze processor prima speelbaar. Je betaalt er rond 200 euro voor.
Overige Keuzes
Gaming-muis LOGITECH G G203 LIGHTSYNC (30)
Monitor 24ich SAMSUNG LF24T350FHUXEN (120 euro)
Koptelefoon HYPERX Cloud Stinger Core (40 euro)
Logitech K120 Toetsenbord
Totaal 712 Euro.
(let op: De prijzen zijn afgerond en zijn ter indicatie. Prijs van computeronderdelen willen nog wel eens fluctueren vanwege vraag en aanbod.)