Computertermen met letter O

By | 7 december 2012

Het woordenboek letter o is niet bedoeld voor computerspecialisten maar voor de beginnende computergebruiker. In dit woordenboek vindt u de meest voorkomende computertermen met letter 0 die men dagelijks tegen kan komen.

  • ODT staat voor open document format. PDF staat voor Portable document format.RTF staat voor rich text format.

  • OOXML is de afkorting voor Office Open XML. Dit is een open bestandsformaat voor Office-documenten.

  • OLED is de afkorting voor Organic Light Emitting Diodes. OLED is een platte licht emitterende technologie, gemaakt door het plaatsen van een reeks van organische dunne films tussen twee geleiders. Wanneer elektrische stroom wordt toegepast, is een fel licht uitgezonden. OLED’s kunnen worden gebruikt voor displays en verlichting maken. Omdat OLED’s stralen licht dat ze geen achtergrondverlichting nodig en zijn dus dunner en efficiënter dan LCD-schermen (waarin wel een witte achtergrondverlichting).

  • Overklokken/Overclocking is het verhogen van de externe processorsnelheid. Als je de externe snelheid verhoogt, communiceert de processor op een hogere snelheid met het moederbord en het geheugen. Hiermee kun je heel snel het systeem beschadigen. Aan het overklokken kleven de volgende gevaren: De processor is op een bepaalde snelheid getest. Als je de snelheid hoger zet dan wordt de processor warmer dan de bedoeling is. Hierdoor kan de processor kapot gaan. Als de processor de hogere snelheid aan kan, wil dat nog niet zeggen dat het moederbord en het geheugen dat ook kunnen. Je kunt door het verhogen van de snelheid dus ook het moederbord en het geheugen beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *