Gimp – Abstract wallpapers maken

By | 3 augustus 2010

Hier een uitleg hoe u eigen abstracte achtergrond kan maken met behulp van het gratis programma gimp.  Je eigen abstracte achtergrond maken voor je bureaublad is vrij eenvoudig. De abstracte figuren die kan maken zijn eindeloos. Natuurlijk kan je ook achtergronden gewoon downloaden op verschillende website maar zelf maken is leuker. Download en installeer gimp. Start gimp op en klik op bestand en nieuw. Maak de afbeelding net zo groot als je beeldscherm resolutie. In mij geval 1200 bij 800 beeldpunten.

wallpaperabstract-300x268

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op kleur zwart en vervolgens emmer pictogram en maak de afbeelding zwart.

wallpaperabstract1

 

 

 

 

 

In menu klik u vervolgens op Filters,Renderen en Natuur en Vlam. In de volgende venster klik je op bewerken.

wallpaperabstract3

 

 

 

 

In venster “bewerk vlam” hebt u vrije keus om alle gewenste abstracte vorm te maken en te kiezen.Speel met de instellingen door knop “willekeurig” en tab “Variatie” te gebruiken. In hiervoor zijn geen vaste instellingen dit kun je eigen voorkeur instellen gelang wat je mooi vindt.Als u klaar bent klik oké.

wallpaperabstract4-199x300

 

 

 

 

 

 

 

 

In venster vlam klikt u tabblad “Camera“.Hier kunt u met de functie “zoom” u abstracte figuur beeldvullend maken.Klik op oké als u tevreden bent.

wallpaperabstract5-300x210

 

 

 

 

 

 

Verlaat venster “vlam” door op oke te drukken. Het programma gimp zal nu het figuur renderen, dit kan een minuut duren afhankelijk hoe snel u computer is.Om kleur toe te voegen klik u op kleuren en op kleurbalans.

wallpaperabstract6-300x140

 

 

 

 

Kies middelkleuren en speel met de schijfje voor de gewenste kleur die u wilt hebben.Klik op oke als u de gewenste kleur heeft gekozen.

wallpaperabstract8

 

 

 

 

Om het bestand op te slaan klik u op bestand en opslaan als.Achter de bestandsnaam type u “.jpg” en klik opslaan. Veel succes met het maken van u eigen abstracte achtergronden. Op deze wijze kunt u ook mooie banners of avatars maken.

wallpaperabstract9-300x161