Gimp – Bewegingsvervaging toevoegen aan foto

By | 1 augustus 2010

Een bewegingsvervaging is een dynamisch effect om het onderwerp in een foto te laten uit springen. Deze effect worden vaak toegepast bij advertentie`s. Je ziet ook bewegingsvervaging in foto`s die zijn genomen met lage sluitertijd. Met het programma Gimp kan dit effect eenvoudige worden toegevoegd. Dit effect kan mooiste toevoegen aan al dynamisch foto`s maar opdat geen copyright wet wil breken heb ik een foto van een koe gebruikt.

Laad de foto in Gimp. Klik op de vrije selectie tool en klik om het onderwerp (de koe) heen.(zie plaatje). Hoe nauwkeuriger hoe mooier het effect. (lasso tool vindt in de gereedschapskist)

bewegingsvergaging1-253x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik vervolgens tegelijk op Ctrl en I.( Inverteren) In het menu klik op effecten, vervagen en op bewegingsvervaging. Neem de instellingen over van plaatje beneden maar speel met de instellingen naar gewenste effect naar eigen voorkeur en klik op oke.  Soort vervaging Linear,lengte 148,hoek 70

bewegingsvervaging2-176x300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als bewegingsvervaging is toegepast en je bent tevreden klik op shift+Ctrl+A.( selectie verwijderen).Als extra demensie kan je nog kleur veranderen na het toepassen van deze effect. Een foto met bewegingseffect.

bewegingsvervaging4-291x300