Gimp – Op de foto met je zelf

By | 10 augustus 2010

Een leuke fotobewerking is om met je zelf op de foto komen. Je hebt het volgende nodig waaronder het programma “Gimp” en digitale fotocamera. Het beste is als je ook driepoot (tripod) gebruikt voor het nemen van de foto`s. Om zo foto te maken moet je twee foto`s nemen. De camera mag niet bewogen worden, maak daarom gebruik van een driepoot. Je neemt twee foto`s. In de tweede foto`s verander je van positie. Openen nu de foto`s in gimp.

fotogimp

Het resultaat in vensters. Nu moet je tweede foto selecteren en kopieren.(CTRL+C). Verwijder nu de twee foto (laag). Selecteer nu de achtergrond en druk toetscombinatie CTRL+V (plakken).

f

Gimp Drijvende selectie

Maak van drijvende selectie een nieuw laag. Klik op rechtermuisknop  drijvende selectie selecteren en klik op nieuwe laag.

Ddrijvende selectie, Nieuwe laag

Klik op de geplakte laag en maak met de lasso tool een selectie van je zelf. Probeer zo netjes mogelijk te werken.

Selectie tool

Met de rechtermuisknop klik op foto.Klik nu op selecteren en vervolgens op inventeren. Druk nu op de delete toets. Als goed is krijg je nu het resultaat. Nogmaals op rechtermuisknop klikken en vervolgens in het menu op selecteren en niets klikken. Het enige wat je moet doen is de foto opslaan.

Inverteren

Einde Resultaat.

foto1-300x241