Office – Inhoudsopgave maken word

By | 15 september 2010

U hebt een verslag ( of een werkstuk) gemaakt en u wilt daar een inhoudsgave aan toevoegen. In deze handleiding leg ik u uit hoe u dit kunt bewerkstellingen. Voordat u begint rond te klikken in office moet u eerst uw document voorbereiden. U zult in uw document de tekst die u in een inhoudsgave wilt hebben de juiste stijl mee moeten geven. In het menu (lint) klikt u op start en vervolgens op stijl wijzigen. (zie afbeelding rood vierkantje) De titel van deze tekst wil ik niet in een inhoudsopgave hebben, maar de paragraaf titels wel. Dit doet u door deze apart te selecteren en met de muis de stijlen (kop 1 t/m 3) toe te wijzen.  Klik de cursor boven in het document waar u een inhoudsopgave wilt hebben (erg belangrijk) Vervolgens klikt u in het menu op verwijzingen, inhoudsopgave en automatische inhoudsgave 1. Er wordt vervolgens een automatische inhoudsopgave gemaakt. De titel van het document kopieert u boven de inhoudsopgave. De volgende stap is het einde van een inhoudsopgave aanmaken. Plaats de cursor onderaan uw inhoudsopgave. Vervolgens klikt u in het menu op pagina-indeling en op eindemarkeringen en daarna op eindepagina.

Let op : Een inhoudsopgave maakt u altijd als laatste, anders kloppen de pagina nummers niet meer. Kloppen u paginanummering niet meer kunt dit oplossen door op optie tabel bijwerken te klikken. De paragraaf titels kunt u aanpassen naar uw eigen voorkeur zoals kleur en lettertype. U kunt dit doen bij optie stijlen.

Inhoud opgave maken Microsoft office word

 

 

 

 

 

 

 

 

Selecteer in tekst alle titels die wil vermelden in de inhoudsopgave. Het selecteren van titels doen je als volgt. De titel van selecteer met je muiscursor en klik een van kop stijlen aan. Stijlen kan je aanpassen naar aan eigen voorkeur door rechts te klikken op kop en vervolgens op wijzigen klikken.

kopstijlen

 

 

 

 

 

Klik in het lint op verwijzingen en vervolgens op inhoudsopgave. Klik op automatische opgave keuze 1. Let op: Plaats de eerste de cursor waar u de inhoudsopgave wilt en dat is meestal eerste pagina van het document. U kunt de inhoudsopgave altijd later bijwerken door op tabel bijwerken te klikken

inhoudopgave2-300x98