Office – Lint aanpassen.

By | 28 juli 2011

In deze Office tip leg ik u uit hoe u het lint kan aanpassen. Met het lint wordt bedoeld het menu boven het document.  Waarom is aanpassen van het lint handig? Het is prettige als de gebruiker het lint van office naar eigen voorkeur kan aanpassen. Dit leidt weer tot hoger werkproductie. Klik eerste op bestand, opties en vervolgens op lint aanpassen. In volgend venster kunt u het lint aanpassen. Aan de rechterkant van venster ziet tabbladen en groepen en linkerkant ziet u die opdrachten die u eventuele kunt toevoegen.

Lint aanpassen in Microsoft office word

Tabblad verwijderen
In lint kunt u ook tabblad verwijderen. Verwijder een vinkje bij een tabblad en druk vervolgens op oké. U ziet vervolgens dat tabblad uit het lint is verdwenen. Ook kunt u de volgorde van tabbladen veranderen door gebruik te maken pijltjes toets aan het recht kant van het venster.(zie afbeelding)  Bent u klaar veranderen klik op oké. Volgorde Tabbladen: Ook kunt u de volgorde van tabbladen veranderen door gebruik te maken pijltjes toets aan het recht kant van het venster.  Bent u klaar veranderen klik op oké.

Begin/standaardwaarden
U kunt tabbladen herstellen door optie bij aanpassingen op beginwaardes te klikken en vervolgens op alle aanpassingen opnieuw instellen.

Eigen tabblad toevoegen.
Eigen tabblad toevoegen aan het lintGa naar venter lint aanpassen en klik op nieuw tabblad.(zie afbeelding)  Klik met rechter muis knop op u nieuw tabblad om de naam te wijzigen. Klik op toevoegen om opdrachten toe te voegen aan de groep. U kunt meerdere groepen maken. (zie afbeelding). U kunt ook opdrachten uit andere tabbladen slepen en onderbrengen in u eigen tabblad.