Office – Verschillende watermerken op meerdere pagina.

Op verzoek, van een collega, een uitleg hoe uw verschillende watermerken kunt toepassen in een office document met meerdere pagina`s. In dit geval moet het watermerk bestaan uit een plaatje bijvoorbeeld jpg of gif bestand. Het watermerk moet niet te groot wezen anders werkt het namelijk niet. Ik gebruik in deze uitleg foto`s met de omvang van 500KB.
Eindmarkeringen
Eerst wat noodzakelijk is het einde van de pagina (`s) bepalen. Klik in het document waar u de einde pagina wilt hebben en klik vervolgens in het menu (lint) op Pagina-indeling ,Eindmarkeringen en Volgende pagina.(zie afbeelding hieronder). Het office document zal met een nieuwe pagina beginnen.
Voor het gemak kunt u het document verkleinen.(De functie vindt u rechtsonder)
Dubbelklik in de kop/hoofd/titel van de tweede pagina en u krijgt het volgende.(zie afbeelding hieronder). Als het goed is verandert het menubalk ook.
De pagina `s zijn elkaar gekoppeld, u kunt dit ongedaan maken door aan vorige koppelen te klikken. (De knop zal niet meer oplichten)
Selecteer de tweede pagina . Voeg nu het watermerk bestand toe aan je document. Klik in het menubalk op Pagina-indeling , Watermerk en Watermerk aangepast. Gebruik geen tekst als u meerdere watermerken wilt gebruiken Maak gebruik van plaatjes/logo`s.
Dubbelklik op watermerk in eerste pagina en verwijder deze door op toets del te drukken.
Selecteer de eerste pagina en voeg het watermerk toe.
Selecteer de tweede pagina dubbelklik op watermerk en verwijder deze door del toets.
Ps. Begint altijd met de laatste pagina als u op meerdere pagina`s verschillende watermerken wilt hebben.