Windows 7 – Draadloos internet instellen

In Windows 7 is het instellen van draadloos internet een stuk eenvoudiger. Toch is het voor sommige computergebruikers dit nog een hele opgave. Als je draadloos internet gaat instellen is het handige om de volgende gegevens bij de hand te hebben. De netwerknaam (SSID)en het wachtwoord van je draadloze signaal. Deze gegevens heeft u gekregen van uw internet provider.  Tip:Het is niet verstandig om gebruik te maken van de fabriekinstellingen. Wijzig dus SSID en het wachtwoord van u draadloze internetmodem. Dit verkleind het risico dat u draadloze internet signaal gebruikt word door kwaadwillige.

Draadloos internet instellen

Rechtsonder ziet u een icon.(zie plaatje).Als u hierop klikt wordt alle draadloze internet signalen in de buurt weergegeven. Klik op uw eigen netwerknaam. Enige wat u moet doen is het wachtwoord invoeren. Bij handmatig instellen van uw draadloos internet komt er meer bij kijken dan invullen van een wachtwoord. Ga naar configuratiescherm, netwerkcentrum en vervolgens naar draadloze netwerken beheren.(linksboven).In het venster klikt u op toevoegen en op handmatig netwerkprofiel toevoegen .In de volgende venster moet een aantal gegevens ingevoerd worden om connectie te kunnen maken met uw draadloze internet.

Netwerknaam:Naam netwerk

Beveiligingstyoe:Wpa 2 personal.(Momenteel de beste beveiligingsmethode)

Versleutelingstype:AES of TKIP (Kies bij voorkeur AES)

Wachtwoord:Wachtwoord internet signaal.

Draadloos internet instellen via netwerk centrum

Voorbeeld.

Deze instellingen kunt u vinden in de handeleiding van de draadloze modem. De optie verbinding maken,zelf wanneer het netwerk niet uitzendt aanzetten.

Hoewel windows 7 hier een waarschuwing geeft negeer ik deze. Dit is op eigen risco.
Als u een laptop gebruiker bent en laptop buitenhuis gebruikt dan is het verstandig om deze optie uit te zetten. Klik op volgende en sluiten.