Handige tips voor webmail dienst Gmail

Op de pagina vindt u aantal handige Gmail tips. Gmail is een gratis de webmail dienst van Google. Zowel Privé en zakelijk is Gmail handig in gebruik. Naast gebruik van e-mailadres geeft het toegang andere diensten van Google zoals Google docs en Google drive.

Gmail tips

Index

 

Automatisch antwoord

U gaat op vakantie of u hebt tijdelijk geen internet. Gmail heeft een handige functie genaamd “automatisch antwoord”. Op deze manier kunt u mensen laten weten dat u niet direct kunt reageren. Open Gmail account en klik op instellingen. Onder aan het tabblad algemeen vindt u de mogelijkheden om functie automatische antwoord in te schakelen. Het is mogelijk een datums in te stellen. Vergeet niet optie ” alleen een antwoord sturen naar personen die in mijn lijst met contactpersonen voorkomen” aan te klikken. Niet iedereen hoeft weten als u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Document exporteren

Ga naar uw Gmail account en log in. Klik in het menu op documenten. Open een document dat u wilt exporteren. Vervolgens klikt u op bestand en downloaden als.  PowerPointpresentaties en Excel bestanden kunt u op dezelfde wijze exporteren.

Handtekening toevoegen

Open u Gmail account en klik op instellingen (linksboven). Vervolgens krijgt u overzicht van verschillende mogelijkheden. Bij handtekening kunt u naar eigen voorkeur handtekening instellen.

Email account importeren

In Gmail is het ook mogelijk om email te ontvangen van andere e-mailaccount  zoals van Hotmail of die je van internet provider hebt gekregen. Deze functie is erg handig als meerdere e-mailadressen gebruikt. Vervolgens hoef je alleen Gmail account te openen om al je e-mailaccounts te controleren op nieuwe berichten. Open je Gmail account en klik op instellingen. Kies vervolgens de optie account en import. Klik  importen van een adres. Het importen van Hotmail gaat eenvoudig het enige wat moet invoeren is Hotmail e-mailadres en wachtwoord. In Gmail kun je ook e-mailadressen importeren die Pop3/SMTP instellingen gebruiken. Het enige wat moet weten zijn de pop3/SMTP (wachtwoord) instellingen van je internet provider. Mocht je deze niet weten ,deze kun je vinden op de homepage van internet provider.

Offline email schrijven

U kunt vanaf nu e-mails schrijven terwijl u niet verbonden met internet. Zodra u weer verbinding maakt met internet worden de e-mails verzonden. Hebt u eenmaal de plug-in geïnstalleerd dan vind u de snelkoppeling van uw Gmail account rechtsonder in het beeldscherm  Chrome store Offline Email plugin

Thema veranderen

De volgende Gmail tip is eenvoudig. Verander de thema van Gmail. Klik op instellingen (rechtsboven) en vervolgens op thema`s. In te openen venster heeft keuze uit verschillende thema. U kunt er ook voor kiezen om eigen foto te gebruiken. Deze moet eerst uploaden naar Googledrive.