Laptop koop tips

De laatste jaren zijn verkopen van laptops alleen maar gestegen. Veel computergebruikers stappen over van desktop naar een laptop. Toch moet je opletten als je een laptop koopt. Hieronder volgen enkele algemene tips voor het aanschaffen van een laptop.

Koopt u een laptop om mobiel te kunnen werken.

Kies voor een kleiner beeldscherm. Een 15.4 inch beeldscherm is nog steeds voldoende om goed te kunnen werken met een laptop en verbruikt minder stroom dan de grotere 17 inch beeldschermen. In het bedrijfsleven gebruiken ze zelfs nog kleinere beeldschermen. Hierbij moet u denken aan 12 inch beeldschermen (subnotebook) waar het energieverbruik een stuk lager van is.

Wat is een goed merk laptop?

Mijn voorkeur gaat uit naar de bekende merken. Er zijn laptopfabrikanten die meerdere merken bezitten. Bijvoorbeeld het merk Medion (wat bekend is van de Supermarkt Aldi) is niets minder dan een Acer laptop. Momenteel heb ik alleen ervaring met Acer en Hp laptops en mijn voorkeur gaat uit naar Hp laptops omdat die steviger aanvoelen dan de Acer laptop. Tevens zijn Hp laptops zeer scherp geprijsd en zien er ook nog eens goed uit. Koop geen laptop van rond 400 a 500 euro. Goedkope laptops zijn bijzonder langzam  en zijn goed voor voor tekstverwerken en   internetten. Geef 200+ euro meer uit  en je krijgt  meer waar voor je geld.

Welke processor?

Zowel Intell als Amd maken goede processors voor notebooks/laptops. De prestatieverschillen zijn klein. Neem altijd een dual core processor zodat u enigszins bent voorbereid op de toekomst. De single core processors kom je nu nog tegen bij de goedkopere laptops.

Videokaart

Koop bij voorkeur een laptop die een goede videokaart bezit. Met een goede videokaart bedoel ik de video/vga-kaart die zijn eigen geheugen heeft en geen gebruik maakt van het interne/werk geheugen. Mijn voorkeur gaat uit naar het merk ati/nvida videokaarten. De laptop is over het algemeen wat duurder maar de prestaties zijn stukken beter.

Werkgeheugen,

Koop een laptop/notebook met minimaal 2 a 3  gigabyte werkgeheugen. Vooral als je Windows vista/7  als besturingssysteem hebt is dat nodig.

Afdingen

Probeer altijd of je er een muis,extra geheugen, laptoptas, webcam o.i.d. gratis bij kunt krijgen. Het bedrijven wil graag verkopen.

Opmerking. laptops en notebooks zijn kwetsbare apparaten en gaan minder lang mee dan een desktop computer. Ze gaan ook sneller stuk. Overwege een extra verzekering af te sluiten