Een website blokkeren.

Ik krijg regelmatig de vraag, hoe kan je een website (s) blokkeren. Er zijn verschillende redenen om een website te blokkeren. Bijvoorbeeld:voor de grap of als u kinderen wilt beschermen voor websites met sexsuele content. Er zijn verschillende methodes om een website te blokkeren.

    1. Host bestand aanpassen.
    2. Opendns
    3. In de webbrowser

Host bestand aanpassen
Om een website te blokkeren moet u het bestand “host” aanpassen. Het bestand kunt u vinden in de volgende mappen. Windows/System32/Drivers/Etc. U voegt onderaan bijvoorbeeld de volgende regel toe. 127.0.0.1 gevolgd met het internetadres. (Zie afbeelding) Nu moet het bestand opslaan. U kunt proberen de website te bezoeken maar u krijgt een foutmelding.

website blokkeren

 

 

 

 

 

 

 

Lukt het niet om de hotst bestand op te slaan. Dan heeft u te weinig rechten. U moet administrator rechten hebben.

Open Dns
U kunt ook gebruiken van de gratis services van Opendns. Opendns blokkeert websites met sensuele content en malafide websites. Ideaal voor families met kinderen. Naast de gratis services biedt het ook betaalde abonnementen. Voor meer informatie kunt vinden op www.opendns.com. Weet u niet wat dns is. Lees dan de volgende artikel. Wat is DNS

In de internet browser.
In de web store van Google Chrome kunt u de extensie “ Block Site” downloaden. Met deze extensie kunt u website (s) blokkeren. U hoeft alleen url van de website toe te voegen. Deze extensie biedt ook de mogelijkheid adult content te blokkeren. De extensie bestaat ook voor webbrowser Mozilla Firefox.