Windows 7 – Gedrag laptop deksel sluiten aanpassen

Een handige tip voor laptopgebruikers. Veel gebruikers van een laptop gaan ervan uit dat Windows automatisch afsluit wanneer ze het deksel sluiten. Dit is niet het geval. Windows gaat dan in de “slaapstand”. Hoewel Windows 7 in slaapstand weinig stroom verbruikt is het toch verstandig deze optie aan te passen, zeker indien u de laptop veel mobiel gebruikt. In Windows 7 kunt u het gedrag van uw laptop deksel aanpassen. Klik start, configuratiescherm en vervolgens op energiebeheer. Aan de linkerkant van het venster vindt u de optie “het gedrag van sluiten van het deksel bepalen, klik hier op.

deksel-laptop-van-sluiten-bepalen

 

In het volgende venster klikt u op  “actie als ik het deksel sluit”. Wijzig de optie naar afsluiten. (Zie plaatjes) Dit doet u door te klikken op het vinkje. Herhaal dit ook, als uw laptop op netstroom zit.

deksel-laptop-van-sluiten

 

Het kan voorkomen dat u eerst op optie: instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn moet ,vervolgens op  optie geen wachtwoord vereisen op klikken. Dan kunt u vervolgens opties , actie als het deksel sluit ,aanpassen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.