Windows Vista – Bestanden ordenden

By | 23 juli 2010

Het ordenden van bestanden neemt veel tijd in beslag. In Windows Vista bezit aantal handige optie`s die je niet automatische zou gebruiken maar die je wel kunnen helpen met ordenden van je bestanden. Als je veel bestanden moet orden is het misschien verstandig om de optie indexeren in te schakelen. Dit versnelt namelijk het zoeken naar bestanden en mappen.

ordenden11

Open een willekeurige map waar veel bestanden staan. In map ziet u ( zie plaatje boven) meerdere mogelijkheden om bestanden te ordenden. Namelijk op Naam, Genomen, Labels, Grootte en op Classificatie. Deze werkbalk kan je naar eigen voorkeur aanpassen. Klik met de rechtermuisknop op de werkbalk en u klikt, bijvoorbeeld op labels, deze zal worden verdwenen uit de werkbalk of weer worden toegevoegd.

ordenden2

Er zijn nog meer mogelijkheden tot ordenden van bestanden. Klik op de bovengenoemde werkbalk en klik op meer. In dit venster vindt u meer dan 100 tal mogelijkheden om bestanden ordenden. Voor de meeste computergebruikers zijn deze optie`s niet noodzakelijk maar bedrijfsmatig of in verenigingsleven kunnen deze manier ordenden van toepasbaar zijn.

ordenden3-224x300