Windows Xp – Fat32 naar Nfts

By | 16 juli 2010

Hoe kan u FAT32 naar NFTS converteren.? Er zijn verschillende methodes. Voordat uw harde schijf naar NFTS converteert. Moet u met het volgende rekening houden:

Maak eerst altijd eerst een back-up van uw belangrijkste data. Mocht het mis gaan, heb je nog een back-up. Let op: Oude besturingssystemen (Windows 95/98 en ME) kunnen niet overweg met NFTS. Het proces is omkeerbaar. NFTS kan niet naar FAT32 omgezet worden, u zult de harde schijf dan moeten formateren.

De eenvoudigste is in CMD-prompt. Type het volgende in: “Convert c:/fs:nfts”(zie afbeelding klik op enter. (Letter C staat voor harde schijf die wil converteren). Tijdens het proces verlies je geen data. Er zijn ook programma`s die een harde schijf kunnen converteren. Een gratis programma heet: Partion manager free.

Fat32 naar Nfts

Update:
FAT32 wordt steeds minder gebruikt als bestandssysteem. Waarbij u wel FAT32 tegen kan komen is bijvoorbeeld bij usb-sticks en SD geheugenkaart. In Windows kunt u, uw usb-stick formateren. U heeft dan keuze voor  bestandssyteem NFTS te kiezen. Let op: Er zijn oudere mediacenters/speler en smart televisies die NFTS-bestandssysteem niet ondersteunen. Het voordeel van NFTS is het bestanden grotere dan 4 gigabyte ondersteund. FAT32  gaat tot 4 gigabyte.