Windows 11 – Belangerijkste verschillen met Windows 10

Windows 10 en Windows 11 zijn beide besturingssystemen ontwikkeld door Microsoft, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

Gebruikersinterface: Windows 11 heeft een volledig opnieuw ontworpen gebruikersinterface in vergelijking met Windows 10. Windows 11 heeft een centraal geplaatste taakbalk, een nieuw startmenu met een gecentreerde indeling en afgeronde hoeken voor vensters.

Startmenu: Het startmenu van Windows 11 is anders dan dat van Windows 10. Het is gecentreerd in plaats van links uitgelijnd, en het bevat geen Live Tiles meer. In plaats daarvan bevat het een eenvoudigere lijst met geïnstalleerde apps, aanbevelingen en recente bestanden.

Systeemvereisten: Windows 11 heeft strengere systeemvereisten in vergelijking met Windows 10. Om Windows 11 te kunnen installeren, heb je een compatibele 64-bits processor, 4 GB RAM, 64 GB opslagruimte en een DirectX 12-compatibele grafische kaart nodig. Windows 10 had iets lagere systeemvereisten, waardoor het op oudere hardware kon draaien.

Microsoft Store: Windows 11 introduceert een vernieuwde Microsoft Store met een nieuwe gebruikersinterface en een breder scala aan beschikbare apps. De Microsoft Store in Windows 11 biedt nu ook ondersteuning voor het downloaden en installeren van traditionele Win32-desktopapps.

Gaming: Windows 11 heeft enkele verbeteringen op het gebied van gaming, waaronder ondersteuning voor DirectStorage, waardoor games sneller kunnen worden geladen, en Auto HDR, waardoor HDR-ondersteuning wordt uitgebreid naar een bredere reeks games.

Integratie met Microsoft Teams: Windows 11 heeft geïntegreerde ondersteuning voor Microsoft Teams, waardoor het gemakkelijker wordt om rechtstreeks vanuit het besturingssysteem met anderen te communiceren via chat, spraak- en videogesprekken.

Het zijn slechts enkele van de belangrijkste verschillen tussen Windows 10 en Windows 11. Windows 11 biedt over het algemeen een vernieuwde en verfijnde gebruikerservaring met enkele nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van Windows 10.