Windows 8 – Eerste indruk van nieuwe windows

By | 10 april 2012

Afgelopen week heb ik Windows 8 consumer preview geïnstalleerd op mijn oude laptop. Windows 8 heb ik op een schone computer geïnstalleerd. Mocht u overwegen om ook Windows 8 te proberen dan kan ik u upgraden vanuit Windows 7 niet aanbevelen. Uit ervaring weet ik dat u problemen kunt ondervinden.
De installatie van Windows 8 gaat van een leien dak. Binnen een half uur was de installatie voltooid. Het opstarten van het systeem gaat lekker vlot. Houd er rekening mee dat u zelf nog stuur-programma`s moet installeren. Het systeem waarop ik Windows 8 heb geïnstalleerd is een 4 jaar oude laptop met duo core processor op 1600 MHz. (. (Acer Aspire 5670)

Als u Windows 8 opstart zult u niet direct in uw bureaublad omgeving komen, maar in een zogenaamde Metro interface. Dit zijn grote pictogrammen waarmee bepaalde functie `s worden weergegeven. Zo kunt u direct naar e-mail of andere functies. Windows 8 is mede ontworpen als besturingssysteem voor een pc tablet. Metro interface is dan erg handig. Wat mij ook opviel in de bureaublad omgeving, is het ontbreken van het start menu. Het start menu is weggewerkt in een soort sidebar. Als je de muis in de rechter benedenhoek houdt, dan komt deze tevoorschijn. Op zich best wel een handige feature. Alleen vind ik de sidebar erg groot. Ik hoop dat Microsoft dat aanpast. Op internet vond ik hoe u Windows 8 op een tablet presenteert.

Windows 8 heeft op mij een goede indruk achtergelaten, maar ik ben niet super enthousiast. De vraag is of Microsoft de juiste weg is ingeslagen met het Metro interface. Voor een tablet pc zal het prima zijn maar voor de (ouderwetse) computers betwijfel ik het. Deze meeste computers hebben namelijk geen touch screen. Momenteel zie ik de meerwaarde nog niet van Windows 8 vergeleken met Windows 7.

Op de hyperlink beneden kunt u een ISO bestand downloaden voor Windows 8. Er is zowel een 32bits als een 64bits variant. Dit ISO bestand moet u branden op een schijf. Zelf heb ik Windows 8 geïnstalleerd vanaf een USB-stick. Daarvoor heb ik gebruik gemaakt van de USB/Dvd tool van Microsoft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *