Windows 8 – Upgraden naar windows 8?

By | 16 november 2012

Momenteel stunt Microsoft met Windows 8. U kunt voor 30 euro Windows 7/Vista/XP upgraden. Dit is voor Microsoft begrippen, goedkoop. Nu is de vraag, is Windows 8 interessant genoeg om uw bestaande Windows te upgraden.

Advies windows XP/Vista

Voor computergebruikers die momenteel nog Windows Vista of XP gebruiken zou ik zonder twijfel Windows 8 aanbevelen. Windows 8 is superieur qua snelheid, stabiliteit en veiligheid vergeleken met de ouwe versies van Windows. Indien u denkt dat uw computer te langzaam is of te oud, dan heb ik goed nieuws. Ik heb Windows 8 geïnstalleerd op verschillende oudere computers waaronder een netbook HP Pavilon Dm1. Dit is geen snelheidsmonster, maar windows 8 functioneert er perfect op. Natuurlijk kan ik dit niet 100 procent garanderen voor alle computers.

Advies Windows 7 gebruikers.

Hebt u een computer met Windows 7 als besturingssysteem, dan is het een ander verhaal. Windows 8 brengt geen grote verbetering aan het besturingssysteem behalve het nieuwe startscherm en betere hardware ondersteuning (denk aan Solid state harddisks) Windows 8 is voor Windows 7 gebruikers minder vernieuwd en moet meer als een upgrade gezien worden dan als een compleet nieuw besturingssysteem. Ik heb zelf alleen mijn netbook verzien van Windows 8. Persoonlijk zie ik niet het nut in om alle computers te upgraden.
Ik werk al enige tijd met windows 8, maar ik moet ik toegeven dat het aardig prettig werkt. Windows 8 is mede onderworpen voor gebruik op tablet computers en dit zie je terug in de nieuwe interface in de vorm van pictogrammen (tegels). Nu is dit niet direct slecht maar zal voor veel computergebruikers wennen zijn.

Door de opkomst van tablets wordt Microsoft gedwongen om het besturingssysteem aan te passen. In feite is Windows ingehaald door een lijn aan producten die het werken met de computer overbodig maakt, zoals pc-tablets en smartphones. Deze producten worden in een rap tempo steeds beter en krachtiger. Het is voor Microsoft belangrijk dat Windows 8 snel geaccepteerd word door de computergebruiker. Persoonlijk ben ik zeer benieuwd naar de Windows 8 Phone.

Wilt u Windows 8 op een dvd dan kost het besturingssysteem 60 euro. Als download kost het 30 euro. U kunt betalen met PayPal of een creditcard. Bij Windows XP moeten alle servies packs geïnstalleerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *