4 Handige wordpress tips

Op deze pagina vindt u een aantal eenvoudige wordpress tips. Heeft u ook wordpress tip en u wilt deze delen, maak gebruik van het contactformulier.

Tip 1. Reactieveld verwijderen.

Hoe verwijdert u de reactieveld uit wordpress. Ga naar het dashboard van uw WordPress website. Klik in het menu op pagina`s. Selecteer de pagina (s) waar u geen reactieveld wilt hebben. Bij acties verandert u de keuze naar bewerken. Klik nu op uitvoeren.  Aan de rechterkant van het scherm krijgt u de volgende keuze mogelijkheden (zie afbeelding). U selecteert bij “reacties” de optie niet toestaan. U hebt het reactieveld nu verwijderd.

Tip 2. pagina of bericht splitsen.

U kunt een pagina of bericht splitsen door in de tekst editor ( Niet in WYSIWVG) het volgende te typen. <!–nextpage–> (Zie ook afbeelding). U gebruikte deze methode om te lange berichten/pagina`s te splitsen in sub pagina`s. De pagina of bericht zal afbreken waar u het commando “ nextpage” plaatst. De pagina of bericht kan verder bekeken worden door op de nummering te klikken. U bent vrij bij het plaatsen van het commando. U kunt commando “nextpage” meerdere malen gebruiken. De sub pagina`s worden opeenvolgend genummerd.

Nextpagina-worpress

Tips 3. Header verplaatsen.

Een handige tip voor webmasters die wordpress gebruiken. Zou u graag het hoofd, (header) van de webpagina, graag  boven het menu willen hebben.  Dit kan u bewerkstelligen door PHP code te verplaatsen in het bestand Header .PHP .Het is verstandig om eerst een back-up te maken van je header bestand. Hoewel het verplaatsen van de code erg eenvoudig is, komt het wel heel precies.Voor deze tip gebruikte ik de standaard Twenty Twelve thema van WordPress. Ga naar het dashboard gedeelte van u wordpress website. Klik op weergave en vervolgens op bewerker. Klik op Header.php bestand. Wordpress-Tip-Header-PHP-bestand.-150x137

Knip en plak volgens de code wat tussen <--#site navigation–> en </header><!–#masthead–> staat. (zie afbeelding) Plak deze tussen. </hgroup> en <?php $header_image = get_header_image();.  Klik vervolgens op bijstand bijwerken. Als u nu website bekijkt zal de hoofd van website boven het menu staan.

Wordpress-tip-tekst-selecteren

Tips 4.  Footer melding Ondersteund door WordPress tekst verwijderen wordpress.

Ga naar het dashboard omgeving. Klik op weergave en vervolgens op bewerker. In rechterkant van het scherm zoekt u de bestand footer.php op en klik hier op.(zie afbeelding) In het footer bestand selecteert u de code wat tussen.<div class=”site-info”> en </div><!– .site-info –>. Als u de code hebt geselecteerd verwijderd u deze door op de delete toets te drukken. Nu klikt u op bestand bijwerken knop. Als u nu uw website bekijkt zult zien dat de tekst is verwijderd.