Zuinig printen Tips

Tegenwoordig koop je voor weinig geld een goed printer. Alle printerfabrikanten maken eenvoudige instapmodellen voor thuis, waarmee u tekst, plaatjes en foto`s kunt printen. Wat veel computergebruikers vergeten is dat printen thuis duur is. De inktcartridge zijn bij veelvuldig gebruik van uw printer snel leeg. Nu kan je verschillende manieren geld besparen op je printkosten.

1.

Hebt u in uw huishouding meerdere computers. Dan is een printer voldoende want u kunt u printer delen met meerdere computergebruikers. In Windows kunt u dan printer installeren als netwerk printer. Het is overbodig dan om tweede printer aan te schaffen. Op goedkopere printers zitten tegenwoordig ook netwerk of draadloos ondersteuning. Dit vereenvoudigt het delen met meerdere computergebruikers. Kijk dus bij aanschaf een nieuwe printer naar deze mogelijkheid.

2. 

Vergelijk de prijzen met winkels in buurt met prijzen op het internet. Algemeen zijn internetwinkels goedkopere dan de lokale winkels. Internetwinkels kunnen zeer groot inkopen en hebben geen dure panden te onderhouden.

3. 

Soms kunt u inkt cartridge kopen van een ander merk dat compatibel is met u eigen printer. Deze zijn goedkopere inktpatronen zijn goedkoper, het verschil kan snel oplopen naar enkele euro`s. (webcare)

4. 

Print geen foto`s thuis af. Foto`s gebruiken ontzettend veel inkt. Wilt u graag foto`s ontwikkeld hebben op goedkope manier. Stuur ze via internet naar grote winkelbedrijven die hebben allemaal tegenwoordig een printservice. Die ontwikkelen foto`s voor een paar centen.

5.

In Windows kunt u de printer zodanig instellen dat uw zuinig gaat printen. Dit is handig als u veel tekst moet printen.

zuinig-printen-300x117

 

 

 

 

6. 

Sommige inktcartridges kunnen ook bijgevuld worden. Herhaal dit proces niet te vaak met dezelfde cartridge, dit kan te kosten gaan van de printkwaliteit.

7. 

Sommige printers ondersteunen groter inktcartridge, deze zijn iets duurder zij maar bevattend wel veel meer inkt. Kijk in de handleiding van u printer mocht deze grotere inktcartridge ondersteunen.

8.

Als u een nieuwe printer koopt let niet alleen op prijs van de printer. Onderzoek of vraag  na hoe duur de inktpatronen zijn.  Dit kan u veel geld besparen.

9.

Bent u op zoek naar een goedkope printer. Bij sommige webwinkels krijgt u een gratis printer als u een inkt besteld. Nu moet u niet verwacht dat u top printer krijgt. Een gratis printer natuurlijk mooi mee genomen. 

 10. 

Moet u veel tekst printen voor u werk of vereniging. Overweeg dan tot het kopen van een laserprinter in plaats van een inktjetprinter. Laserprinter zijn duurder in aanschaf maar goedkopere in gebruik. De laatste jaren zijn laserprinter goedkopere geworden. Tegenwoordig kunt u al een laserprinter kopen rond de 100 euro.

11.

Inktpatronen hebben een houdbaarheid datum op verpakking staan. Let hier op als u inktpatronen koopt. Het is zonde als oude inktpatronen koopt en over enkele maanden kunt weggooien.

Webmaster